среда, септембар 04, 2013

Nikola Mitić sedmi na svetu!


Reprezentativac Srbije Nikola Mitić, član niškog Studenta, postigao je izvanredan uspeh osvajanjem sedmog mesta na amaterskom prvenstvu sveta u Japanu.

Nikola Mitić (desno), posle pobede u petom kolu, protiv predstavnika Belgije

34. Amatersko prvenstvo sveta održava se u japanskom gradu Sendaiju, od 31. avgusta do 6. septembra. Takmičarski deo prvenstva je završen danas. Na prvenstvu je učestvovalo 56 goista iz isto toliko zemalja.

Posle odigranih osam kola, titulu amaterskog prvaka sveta za 2013. godinu osvojio je Hjunđae Čoi iz Južne Koreje sa maksimalnih osam pobeda. Drugo mesto zauzeo je Juking Hu iz Kine, sa sedam pobeda. Grupu takmičara koji imaju šest pobeda predvodi trećeplasirani Artjom Kačanovski iz Ukrajine, koji je time izjednačio rekord tj. najbolji plasman zapadnih takmičara na svetskim prvenstvima.

Nikola Mitić je svojim sedmim mestom izjednačio najbolji rezultat goista sa područja bivše Jugoslavije, koji je svojevremeno postigao Lojze Šuc iz Ljubljane, a za jedno mesto je bolje plasiran od Radeta Petrovića iz Niša koji je u svoje vreme bio osmi. Nikola je ujedno doprineo rekordnom uspehu evropskih takmičara kojih je čak četiri u prvih sedam u konačnom plasmanu.

Sve rezultate možete videti u zvaničnoj konačnoj tabeli prvenstva.

Нема коментара: