субота, август 10, 2013

Hui Fan prvak Evrope


Pobednik 57. Pojedinačnog prvenstva Evrope i novi evropski šampion je Hui Fan iz Francuske. On je danas u finalu prvenstva savladao Pavola Lizija iz Slovačke.

Hui Fan, prvak Evrope
Hui Fan, na ceremoniji dodela nagrada

Zanimljiva su bila i razigravanja za plasman od 3. do 8. mesta. U borbi za treće mesto, Mateus Šurma iz Poljske bio je bolji od Francuza Tomasa Debarea. Peto mesto zauzeo je Finac Anti Tormanen savladavši Rusa Ilju Šikšina. Sedmo mesto uzeo je Artem Kačanovski iz Ukrajine pobedom protiv našeg Dušana Mitića.

Sve rezultate nadmetanja za prvih osam mesta možete videti na tabeli finalnog turnira.

Ostali takmičari borili su se za što bolji plasman na Glavnom turniru tj. na otvorenom prvenstvu Evrope. Osim Dušana, poražen je i njegov brat Nikola Mitić, kao i Lazar Manojlović, Dragan Dubaković i Aleksandar Milošević. Katastrofalan dan goista iz Srbije ublažio je Mijodrag Stanković koji je jedini danas pobedio.

U konačnom plasmanu otvorenog prvenstva Evrope, u konkurenciji od ukupno 594 takmičara iz Evrope i sveta, Dušan Mitić je zauzeo 22. mesto, uz skor od 5 pobeda iz deset kola (zapravo 6/11 kad se uračuna partija iz baraža), Mijodrag Stanković je na 40. mestu (uz vrlo dobar skor 6/10), Nikola Mitić je 49. (4/10), Lazar Manojlović 57. (5/10), Dragan Dubaković 101. (5/10) a Aleksandar Milošević je turnir završio na 247. mestu (2/9).

Sve rezultate pojedinačnog prvenstva Evrope, u ovom i svim prethodnim kolima, možete videti na veb strani Glavnog turnira.

Danas je odigrano i poslednje, deveto kolo Rapid turnira. Pobednik turnira je Kornel Burzo iz Rumunije, drugo mesto je zauzeo Mateus Šurma iz Poljske, a treći je Andrij Kravec iz Ukrajine.

Kornel Burzo (levo)

Trojica takmičara iz Srbije, prijavljenih za ovaj turnir, odigrali su samo po jedno kolo. Dušan Mitić i Mijodrag Stanković su na kraju podelili 38. mesto (obojica skor 0/1) a Dragan Dubaković je zauzeo 71. mesto (skor 0/1).

Sve rezultate ovog takmičenja možete videti na tabeli Rapid turnira. Na turniru je ukupno učestvovalo 276 goista.

Нема коментара: