четвртак, август 08, 2013

Dušan Mitić bez polufinala


Odigrano je i osmo kolo Glavnog turnira. Za nas su posebno zanimljive partije iz vrha tabele tj. partije četvrtfinala prvenstva Evrope. Dušan Mitić nije uspeo da napravi iznenađenje i savlada prejakog Francuza Hui Fana.

U ostalim partijama četvrtfinala, Poljak Mateus Šurma bio je bolji od Finca Anti Tormanena, Francus Tomas Debare savladao je Ukrajinca Artema Kačanovskog a Slovak Lizi Pavol je pobedio višestrukog prvaka Evrope Rusa Ilju Šikšina. Izuzev Hui Fana, ostalih sedam četvrtfinalista su veoma mladi, doskora su bili juniori. Ove rezultate možete videti u tabeli četvrtfinala.

Pogled na Olštin

Što se tiče ostalih igrača Srbije, zanimljiv je bio međusobni duel Nikole Mitića i Lazara Manojlovića, u kojem je Nikola bio bolji. Pobede su danas ubeležili i Mijodrag Stanković i Dragan Dubaković a Aleksandar Milošević je imao još jedan neuspešan dan. 

Sve rezultate možete videti na veb strani Glavnog turnira. Broj učesnika ovog turnira popeo se do danas na 592.

Na Rapid turniru je odigrano i sedmo kolo. Goisti Srbije i dalje pauziraju. Prvo mesto trenutno dele Kornel Burzo iz Rumunije i Mateus Šurma iz Poljske. Dosadašnji broj učesnika iznosi 273. Rezultate možete videti na veb strani ovog turnira

Нема коментара: